Tablete

NEOFEN direkt

NEOFEN direkt

NEOFEN DIREKT tablete za usta pripadaju skupini nesteroidnih protuupalnih lijekova i antireumatika koji ublažavaju bolove, snižavaju povišenu tjelesnu temperaturu i djeluju protuupalno.

INDIKACIJE

NEOFEN DIREKT tablete za usta primjenjuju se za kratkotrajno ublažavanje blagih do srednje jakih bolova različitog porijekla: glavobolje, uključujući i migrenu, bolova u leđima, mišićima i/ili zglobovima, zubobolje, bolova koji potječu od živca (neuralgija), menstruacijskih bolova i bolova kod predmenstruacijskog sindroma te bolova reumatskog porijekla.

NEOFEN DIREKT tablete za usta primjenjuju se i za ublažavanje tegoba uslijed obične prehlade i gripe te za snižavanje povišene tjelesne temperature.

DOZIRANJE

Odrasli i djeca starija od 12 godina:

Preporučena doza je 1 tableta. Ako je potrebno, tableta se može uzeti svakih 4 do 6 sati. U slučaju jačih bolova ili vrućice može se uzeti dvije tablete odjednom.

Unutar 24 sata ne uzeti više od 6 tableta.

Odrasli

Za ublažavanje bolova lijek se može uzimati do 10 dana, a za snižavanje povišene tjelesne temperature do 3 dana.

Djeca starija od 12 godina

Ako je u djece starije od 12 godina, uključujući i adolescente, lijek potrebno uzimati 3 dana, odnosno ako se simptomi pogoršaju, potrebno je zatražiti savjet liječnika.


UPUTA O LIJEKU

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika. Neofen sadrži ibuprofen.