Tablete

NEOFEN neo-forte

NEOFEN neo-forte

NEOFEN neo-forte 400 mg filmom obložene tablete

Neofen neo-forte 400 mg filmom obložene tablete pripadaju skupini nesteroidnih protuupalnih lijekova i antireumatika (NSAR) koji ublažavaju bolove, snižavaju povišenu tjelesnu temperaturu i djeluju protuupalno.

Jedna filmom obložena tableta (kapleta) sadrži 400 mg ibuprofena.

INDIKACIJE

NEOFEN neo-forte 400 mg filmom obložene tablete namijenjene su za kratkotrajno simptomatsko liječenje:

·  blage do umjerene boli poput glavobolje (uključujući migrenu), neuralgije, zubobolje, boli u leđima, mišićima i zglobovima i menstrualne boli

·  snižavanje povišene tjelesne temperature te ublažavanje bolova i tegoba uslijed obične prehlade i gripe.

DOZIRANJE

Odrasli i adolescenti stariji od 12 godina i tjelesne mase iznad 40 kg:

1 tableta (400 mg) u pojedinačnoj dozi, do tri puta na dan s razmakom između doza od 4 do 6 sati.

Najveća pojedinačna doza za odrasle i adolescente ne smije biti veća od 400 mg ibuprofena. Za odrasle i adolescente, ukupna dnevna doza od 1200 mg ne smije se premašiti u bilo kojem 24-satnom razdoblju.

TRAJANJE PRIMJENE

ODRASLI

Ukoliko se kod odraslih ovaj lijek mora primjenjivati dulje od 5 dana u slučaju boli ili dulje od 3 dana u slučaju vrućice, ili ukoliko se simptomi ne povuku ili pogoršaju, bolesnika treba savjetovati da se obrati liječniku.

DJECA STARIJA OD 12 GODINA

Ako je u djece starije od 12 godina, uključujući i adolescente, lijek potrebno uzimati dulje od 3 dana, odnosno ako se simptomi pogoršaju, potrebno je zatražiti savjet liječnika.


UPUTA O LIJEKU

POVEZANI PROIZVODI

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika. Neofen sadrži ibuprofen.